Σε λίγες ημέρες, στις 11 Ιουλίου, η Audi θα αποκαλύψει τη νέα ναυαρχίδα της σε συνάντηση κορυφής που ετοιμάζει στη Βαρκελώνη και αυτή είναι η πιο πρόσφατη και αποκαλυπτική του εικόνα.

Σύμφωνα με την Audi, το νέο A8 θα είναι φορέας μια νέας αισθητικής ταυτότητας, που σταδιακά θα χαρακτηρίζει όλα τα μελλοντικά μοντέλα της γκάμας. Ταυτόχρονα, θα είναι το πρώτο μοντέλο της με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V στο βασικό του εξοπλισμό και όλες οι εκδόσεις του θα διαθέτουν ηλεκτρική πρόωση για μείωση της κατανάλωσης.

Όπως προστάζει η εποχή αλλά και η ανεπίστροφη πορεία προς ένα μέλλον αυτόνομα κινούμενων οχημάτων, το Α8 θα διαθέτει προηγμένα συστήματα ημι αυτόνομης οδήγησης, στάθμευσης από απόσταση και φυσικά state of the art συστήματα infotainment. Μη εξαιρουμένων και στοιχείων πολυτέλειας ιδιαίτερα εξεζητημένων, όπως το μασάζ ποδιών (!) των πίσω επιβατών.

Ήδη το μοντέλο έχει κάνει την παρουσία του στα τρέιλερ της ταινίας Spider-Man: Homecoming, με καμουφλάζ φυσικά, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά video προώθησης τόσο της ταινίας, όσο και του ίδιου.

Η τελευταία του εικόνα, αυτή που δημοσιεύουμε σήμερα, αφήνει να αποκαλυφθεί η πλευρική σχεδιαστική του γραμμή, που ορίζει ένα κλασικό τετράθυρο αμάξωμα πολυτελείας χωρίς περιττές αισθητικές ακροβασίες. Προφανώς η Audi έχει δώσει έμφαση στη δημιουργία ενός εκλεπτυσμένου και διαχρονικού αποτελέσματος με έντονη προσωπικότητα, που θα ορίζεται από τη σχεδίαση του εμπρός και του πίσω μέρους. Τα οποία, φυσικά, δεν αποκαλύπτει.